Od dziś, tj. 05.08.2022, zapraszamy Was na NOWE MENU w Brofakturze. W naszej karcie głównej ukryliśmy dla Was na stałe wiele pysznych nowości!
NOWOŚCI – DANIA DO PIWA:
Jak na browar przystało, rozszerzamy ofertę dań tradycyjnych, dań, które świetnie komponują się z warzonym przez nas piwem.
Sznycel olbrzym (300g) z młodymi ziemniakami z koprem, kapustą zasmażaną i grillowaną cytryną
Placek piwosza (300g), czyli tradycyjny placek ziemniaczany z gulaszem wieprzowym z warzywami, grzybami leśnymi i ogórkiem kiszonym
Szaszłyk z polędwiczki wieprzowej (250g) z faszerowanym ziemniakiem, grillowanymi warzywami i sosem tzatziki
NOWOŚCI – NA RODZINNY OBIAD:
Wsłuchując się w Wasze opinie dodajemy do menu pozycję drobiową, która cieszyła się przed laty Waszym największym zainteresowaniem oraz danie związane z tradycją kulinarną wschodnio-północnych regionów Polski.
Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i serem mozzarella (190g) z włoskimi kluseczkami gnocchi, bukietem warzyw wiosennych i pesto bazyliowe
Pielmieni z kaczką (450g) z kwaśną śmietaną, octem, pieprzem i sosem żurawinowym
NOWOŚCI – PRZYSTAWKI:
Duży nacisk kładziemy na owoce morza, stąd obecność krewetek w najnowszej sałatce i rzadko widzianej ośmiornicy jako pozycja solo. Dla miłośników carpaccio letnia jego wersja wege.
Sałata z krewetkami, oliwkami marynowanymi, pomidorkami cherry, sosem winegret bergamotka i grzankami ziołowymi (360g)
Carpaccio z buraka (140g) z serem kozim, suszonymi pomidorami, awokado, mixem kiełków, oliwą z oliwek i grzankami maślano-ziołowymi
Ośmiornica z grilla Josper (150g) z pieczonym ziemniakiem, rukwią wodną, solirodem i sosem mango-jalapeno
NOWOŚCI – BURGERY:
Podróżując po browarach restauracyjnych, zauważyliśmy dużą mnogość wyboru w burgerach. Widząc ten trend, znacznie rozszerzamy dostępność burgerów w Brofakturze!
Burger wołowy z czarną bułką
Burger z krewetkami
Burger „Cztery Sery”
Wege burger
🍰 NOWOŚCI – TRADYCYJNE WYPIEKI:
Do gloryfikowanej bezy i lawy czekoladowej, a także klasycznego creme brulee dodajemy polskie, tradycyjne wypieki.
Sernik z białą czekoladą (200g) ze słonym karmelem i owocami sezonowymi
Szarlotka z kruszonką (180g) z bitą śmietaną i lodami waniliowymi