ZOBACZ
Lubimy zaskakiwać, dlatego cyklicznie proponujemy Wam nowe propozycje w ramach menu sezonowego Szefa Kuchni.
Od 21 marca zapraszamy Was do próbowania dobrze znanych ze słusznie minionej epoki dań, które Szef Kuchni Brofaktura, Adam Kasztelan, zawarł do Was w najnowszym menu specjalnym "Smaki PRL".
Zimne nóżki lub śledzik w śmietanie z zimną wódeczką, tradycyjna zalewajka, mortadela panierowana, fasolka po bretońsku czy pół kaczki pieczonej z jabłkami, orzechami i sianem czeka na Ciebie w najbliższych dniach i tygodniach w Brofakturze.
Zawitaj do zabytkowej Hali Targowej i skorzystaj ze specjalnego menu "Smaki PRL".
30.00 zł
ogórek kiszony / cebulka / marynowana pieczarka
32.00 zł
golonka / pieczywo razowe / jajko przepiórcze
23.00 zł
ziemniaki / kiełbasa placówka / papryka wędzona
41.00 zł
kuleczki ziemniaczane / szalotka / duszone pieczarki
27.00 zł
tłuczone ziemniaki ze skwarkami i koperkiem / sałata masłowa z kwaśną śmietaną
49.00 zł
knedle ze śliwką / buraczki tarte ze śmietaną
47.00 zł
babka ziemniaczana / marchewka z groszkiem / sos koperkowy
29.00 zł
wędzona kiełbasa / pomidory malinowe / bułka kajzerka
23.00 zł
sos pomarańczowy / krem wiśniowy / owoce
23.00 zł
mus malinowy / bita śmietana / owoce