ZOBACZ
Lubimy zaskakiwać, dlatego cyklicznie proponujemy Wam nowe propozycje w ramach menu sezonowego Szefa Kuchni.
Już od poniedziałku, 14 października, zapraszamy na kolejne menu specjalne Szefa Kuchni. Mając połowę października, trudno przejść obojętnie obok dyni i jej wyjątkowego smaku. Nie czekając dłużej, zapraszamy Was na "Dyniowe menu" do Brofaktury!
Spróbuj koniecznie piklowanej dyni, kremu z dyni, gratin dyniowego, gnocchi dyniowych czy placuszków dyniowych poukrywanych w najnowszych propozycjach od naszej kuchni.
Do smacznego zobaczenia od poniedziałku, 14 października, w Brofakturze!
Zawitaj do zabytkowej Hali Targowej i skorzystaj ze specjalnej karty "Dyniowe menu"
42.00 zł
mix sałat, piklowana dynia, cebulki balsamiczne, orzechy włoskie, winegret brzoskwiniowy, grzanki ziołowe
27.00 zł
pieczona antonówka, cynamon, krem balsamiczny, masło orzechowe
45.00 zł
gnocchi dyniowe, fioletowy kalafior, sos limonkowo-śmietanowy
59.00 zł
placuszki dyniowe, grzyby leśne, trawa żubrowa, karmelizowany pasternak
47.00 zł
prażone pestki dyni, chilli, żurawina, orzechy laskowe, gruszka, figa w sosie śmietanowym, rukola, ser Pecorino Romano
59.00 zł
risotto dyniowe, białe szparagi, chutney mango
55.00 zł
gratin dyniowy, groszek cukrowy w maśle ziołowym, sos szałwiowy
27.00 zł
żelka jeżynowa, krem chantilly, kruche listki