ZOBACZ
Lubimy zaskakiwać, dlatego cyklicznie proponujemy Wam nowe propozycje w ramach menu sezonowego Szefa Kuchni.
Nieubłaganie wchodzimy w okres nierozerwalnie kojarzący się z grillem. Wspólne biesiadowanie przy grillu zdecydowanie możemy zaliczyć do jednej z ulubionych aktywności Polaków. Unoszący się wieczorami aromat grillowanych potraw nie tylko zaostrza apetyt, ale również wprawia w doskonały nastrój. Dlatego na pytanie: „Grillować, czy nie grillować?” odpowiedź jest jedna: Grillować! I to z Brofakturą!
Już od poniedziałku, 22 kwietnia, zapraszamy Was na nowe specjalne menu "Czas na grilla", w którym proponujemy Wam masę grillowych specjałów, które przez najbliższe tygodnie będziemy przygotowywać dla Ciebie na wyjątkowym hiszpańskim grillu Josper (tylko kilka takich urządzeń w Polsce!), opalanym węglem drzewnym. To wszystko jeszcze bardziej nada właściwego, grillowego aromatu przygotowywanym dla Was grillowym pysznościom.
Zawitaj do zabytkowej Hali Targowej i skorzystaj ze specjalnego menu "Czas na grilla!".
29.00 zł
śledzie / burak / śmietana / jogurt / szalotka
27.00 zł
chipsy z parmezanu / prażony czarny sezam / pomidory concasse
54.00 zł
frytki / mix sałat z winegretem / sos bekonowy
57.00 zł
zakręcony ziemniak / ragout warzywne / sos pieprzowy
69.00 zł
bataty z masłem orzechowym / kolba kukurydzy / sos barbecue wędzony
47.00 zł
smażony ryż z jajkiem / grillowana młoda kapusta / sos curry
55.00 zł
kasza bulgur z kawą / kalafior po francusku / sos yuzu
31.00 zł
cząstki ziemniaczane w przyprawach / pappardelle z warzyw / sos demi-glace wegański
25.00 zł
banany / kiwi / truskawka / malina / winogrono / grenadyna / mus owocowy