ZOBACZ
Lubimy zaskakiwać, dlatego cyklicznie proponujemy Wam nowe propozycje w ramach menu sezonowego Szefa Kuchni.
Staropolskim zwyczajem zapraszamy na wyjątkowe menu "Gęsina na Świętego Marcina". Wspólną pracą naszych kucharzy będziemy serwować Państwu idealne połączenie kuchni polskiej z gęsiną w roli głównej🍴Nowe menu czeka na Ciebie od 04.11.2024 w Brofakturze.
Przed Wami możliwość skosztowania barszczu czerwonego z uszkami z gęsiny, zrazów z gęsi, piersi z gęsi sous-vide, konfitowanego uda czy pappardelle z szarpaną gęsiną. Jest w czym wybierać!
Menu "Gęsina na Świętego Marcina" będzie obowiązywać w dn. 04.11.2023 - 24.11.2024. Do smacznego zobaczenia w Brofakturze!
Zawitaj do zabytkowej Hali Targowej i skorzystaj ze specjalnej karty "Gęsina na Świętego Marcina".
46.00 zł
wędzona pierś / figi / daktyle / cebulki marynowane / pomidorki cherry / winegret balsamiczny / paluszki grissini
28.00 zł
boczniak królewski / uszka z gęsiną / chrust z buraka
65.00 zł
ziemniaczane talarki z parmezanem / pieczona gruszka z żurawiną / sos dereniowy
59.00 zł
gnocchi trzy kolory / buraki Chioggia / sos z czereśni
55.00 zł
suszone owoce / grzybowe kluski śląskie / grillowana czerwona kapusta / sos figowy
49.00 zł
czarny czosnek / chipsy z pasternaka / pieczona dynia / orzechy nerkowca / sos winno-maślany / rukola / parmezan
55.00 zł
włoska kapusta / kaszotto z orzechami włoskimi / ragout grzybowe
27.00 zł
lody piernikowe / sos waniliowy / złote listki