30741919_948806481952554_989952278504235322_n

Majowe spotkanie z kuchniami świata to podróż do Ameryki Północnej. Nasi Gości ponownie będą mogli poznać kuchnie amerykańską i meksykańską, które w naszym kraju cieszą się nie lada popularnością. Zapraszamy wszystkich chętnych już 22 maja (wtorek) o godz. 19:00.

MENU – JESZ, ILE CHCESZ:

Bufet zimny:
- bufet sałatkowy w stylu amerykańskim i meksykańskim
- przekąski warzywne
- przekąski mięsne
- owoce morza
- salsy, sosy, dipy

Zupy:
– zupa kukurydziana z kurczakiem (kuchnia amerykańska)
– kociołek meksykański (kuchnia meksykańska)

Dania główne:
– mini burgery z wołowiną (kuchnia amerykańska)
– skrzydełka z kurczaka „Buffalo” (kuchnia amerykańska)
– dorsz a’la veracruz (kuchnia meksykańska)
– chili con carne (kuchnia meksykańska)
– kowbojskie żeberka (kuchnia amerykańska)
– kurczak „po diabelsku”(kuchnia meksykańska)
– szynka pieczona „Virginia” w miodzie z ananasem i goździkami (kuchnia amerykańska)
– jukatańska pierś z kurczaka w cieście serowo-kukurydzianym (kuchnia meksykańska)
– Jambalaya – zapiekanka (kuchnia meksykańska)
– degustacja steków z wołowiny

Dodatki:
– placki kukurydziane
– ziemniaki pieczone z masłem klarowanym
– kukurydza gotowana (kolba)
– marchewka po bostońsku

Desery:
– szarlotka
– pancakes z syropem klonowym
– Churros
– aztecki deser pomarańczowy
– deser limonkowy
– deser migdałowy
– deser bananowy
– mus waniliowy z cynamonem
– bezy z kremem czekoladowym

Loading