Na Świętego Marcina gęsina, kaczka i inne mięsiwa! 

Zapraszamy na wyjątkowy, listopadowy wieczór kulinarny. Amerykanie mają swojego indyka na Święto Dziękczynienia, my mamy gęsinę na św. Marcina. Z całym zespołem włączamy się w powrót gęsiny  na polskie stoły 

MENU – GĘSINA NA ŚW. MARCINA:

 PÓŁMISEK ZIMNYCH PRZEKĄSEK:
– pasztet z gęsi z borowikami
– gęsia szyja faszerowana po żydowsku
– półgęsek wędzony
– omasta z gęsi „po kaszubsku”
– polędwica z jelenia pieczona na różowo
– sandacz „po kardynalsku” nadziewany rakami
– tymbaliki z gęsiny w naturalnej galarecie
– sałatka ziemniaczana z wędzoną gęsiną
– pieczywo / masło ziołowe / sosy: tatarski, chrzanowy, żurawinowy / pikle / marynaty

 ZUPY:
– rosół z gęsi z kołdunami grzybowymi
– zupa z brukwi i jesiennych warzyw na gęsinie z zacierkami

 DANIA GŁÓWNE – ZESTAW:
– zraz z kaczki w sosie własnym
– pieróg z gęsiną podsmażany na maśle
– faszerowana karkówka z dzika w sosie borowikowym
– pularda w kapuście włoskiej na białym sosie
– karmelizowany buraczek
– ziemniak faszerowany z kapustą
– grillowana dynia, brukselka

 TRIO DESEROWE:
– rogalik a’la Święty Marcin
– torcik jabłkowo-makowo-migdałowy z sosem waniliowym
– mus dyniowy z gruszką i białą czekoladą

 rezerwacje miejsc: 25 633 63 33

GĘSINA

Loading