Lunch menu | poniedziałek-piątek
serwujemy w restauracji: 12:00-16:00 lub do wyczerpania zapasów
☛ zapytaj o lunchową kartę stałego klienta – 10-ty zestaw gratis
———-
PONIEDZIAŁEK – 24 lutego 2020:
 Lunch menu (19 zł):
Zupa: Barszcz czerwony z pasztecikiem
Danie główne: Devolay drobiowy z serem mozzarella, frytkami stekowymi oraz sałatami z sosem winegret i pomidorami cherry
Deser: Mus jeżynowy z białą czekoladą
———
WTOREK – 25 lutego 2020:
 Lunch menu (19 zł):
Zupa: Krem z marchewki i groszku z pesto bazyliowym
Danie główne: Bitki wołowe w sosie własnym podawane z czerwoną soczewicą i buraczkami karmelizowanymi w miodzie z żurawiną
Deser: Panna cotta z sosem malinowym
———-
ŚRODA – 26 lutego 2020:
 Lunch menu (19 zł):
Zupa: Krem z pieczarek z pestkami słonecznika
Danie główne: Dorsz panierowany podawany z puree ziemniaczanym oraz surówką z kapusty kwaszonej z jabłkiem i oliwą
Deser: Strudla drożdżowa z makiem i bakaliami.
———-
CZWARTEK – 27 lutego 2020:
 Lunch menu (19 zł):
Zupa: Rosół drobiowo-wołowy z boczniakami, marchewką i makaronem domowym
Danie główne: Kurczak w żółtym curry z ryżem jaśminowym z warzywami i sałatką z wodorostami wakame
Deser: Kruche czekoladowe ciastko z orzechami i żurawiną
———-
PIĄTEK – 28 lutego 2020:
 Lunch menu (19 zł):
Zupa: Ogórkowa zabielana
Danie główne: Kotlety ziemniaczane z pieczarkami w śmietanie podawane z surówką z trzech rodzajów ogórka
Deser: Sernik na zimno z galaretką

Loading