Jak co roku najlepsze ANDRZEJKI w Siedlcach tylko w Brofaktura! Muzyka disco / top mix ️ w połączeniu z nieziemsko pyszną kuchnią , jaką przygotowujemy na ten wyjątkowy wieczór to gwarancja udanej imprezy! ✌️

Co tu dużo pisać… BĘDZIE SIĘ DZIAŁO!

MENU* – ANDRZEJKI 2018:

 ZUPY:
– krem grzybowy z tymiankiem i prażonymi migdałami
– bulion z knedlikami drobiowymi i jarzynami

 DANIA GŁÓWNE:
– polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym
– pierś z kurczaka nadziewana kasztanami w esencji z czerwonego wina
– policzki wołowe w sosie własnym z winem w aromacie espresso
– filet z Merluzy w chrupiącym cieście piccata z pestkami dyni
– ravioli z grzybami z sosem z rokitnika

 DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH:
– kluseczki gnocchi w emulsji maślanej z białym winem
– ziemniaki pom-natur z tymiankiem i czosnkiem
– kasza bulgur z pomarańczami
– warzywa na parze, z masłem ziołowym
– kompozycja sałat

 ZIMNE PRZEKĄSKI:
– tatar ze śledzia w salsie z pieczywem razowym
– mule po bałkańsku
– mięsa z domowej wędzarni
– deska regionalnych serów
– rolada z indyka z morelami
– kaczka „po benedyktyńsku” z musem wiśniowym
– roladki z rostbefu, z kiełkami groszku i serem pleśniowym
– pasztet z zająca z konfiturą z jarzębiny
– zimne sosy: tatarski, koktajlowy, salsa
– pieczywo

 BUFET SAŁATKOWY:
– sałatka Śródziemnomorska, z greckim serem feta
– sałatka Cesarska, z grillowaną piersią kurczaka
– sałatka z polędwiczką wieprzową na sposób orientalny

 A PO PÓŁNOCY…

– barszcz czerwony z krokietami mięsnymi

 BUFET SŁODKI:
– musy owocowe o smaku jeżynowym, mandarynkowym, mango,
– tiramisu
– creme brulee
– tartaletki z kremem mocca
– owoce
– tort a’la sacher

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE BEZ LIMITU!

* – menu w formie bufetu

 rezerwacje miejsc: 25 633 63 33

44321761_1094365094063358_2990870737939595264_n

Loading